top of page

Stem Jong

Wij maken ons hard voor meer jongeren in alle lagen van de politiek. We geloven in een wereld waarin jongeren meedoen in de politiek en zo hun eigen toekomst vorm kunnen geven. Wij willen jongeren motiveren om hun stem te gebruiken en een verschil te maken. Daarom voeren we nu campagne voor de Europese verkiezingen. Samen stemmen op een jongere.

Over ons

Stem Jong is een landelijke, onafhankelijke en politiek neutrale organisatie voor en door jongeren. We zetten ons sinds de landelijke verkiezingen van 2021 in voor verbeterde representatie en participatie van jongeren tot en met 30 jaar in alle lagen van de politiek. Naar schatting mogen 2,5 miljoen jongeren hun stem uitbrengen tijdens de verkiezingen. Dat is bijna een vijfde van alle mensen die kiesgerechtigd zijn. Dat betekent dat jongeren tijdens de verkiezingen van het Europees Parlement 6 van de 31 zetels kunnen bepalen. Maar momenteel zitten er geen jonge mensen vanuit Nederland in het Europees Parlement. Dat moet anders. 

Om onze stem luid en duidelijk te laten horen, voeren we voor elke verkiezing campagne om jullie enthousiast te maken om naar de stembus te gaan en te informeren over hoe je jouw stem op een slimme manier kunt gebruiken aan de hand van onze stemtool. Met deze tool zie je welke jongeren verkiesbaar zijn voor jouw partij. Zo bereiken we eerlijke vertegenwoordiging in de politiek. Ook willen we jullie inspireren en motiveren om zelf politiek actief te worden. Onze campagne voeren we voornamelijk online maar we organiseren ook evenementen omtrent de verkiezingen. Dit jaar organiseren we met de verkiezingen voor het Europees Parlement bijvoorbeeld een buurtbarbecue met politici.

AllBBQ_30-05_IGVP_HPM_240530_29.jpg

Stichtingsbestuur

Wij zijn een groep enthousiaste jongeren die zich inzet voor een betere wereld voor jongeren. We vinden dat jongeren een stem verdienen in de samenleving en dat hun belangen moeten worden behartigd.

edited (12 of 16)_edited.jpg

Nikki Trip

Voorzitter

edited (2 of 16).jpg

Hannah Koole

Algemeen bestuurslid

edited (8 of 16)_edited.jpg

Lieke van der Veen

Secretaris

edited (9 of 16).jpg

Elise Schermers

Algemeen bestuurslid

edited (14 of 16).jpg

Phineas Shapiro

Penningmeester

Kernteam

Ons doel is om de Stem Jong campagne zo goed mogelijk te laten verlopen. We motiveren jongeren om hun stem te gebruiken en hun stem slim in te zetten tijdens verkiezingen. We verzamelen data onder andere om in kaart te brengen welke jongeren verkiesbaar zijn per partij, we voeren campagne op social media en we organiseren evenementen zoals een verkiezingsdebat.

Partners en supporters

Logo Kieswijzer de podcast

Kieswijzer de Podcast vat de verkiezingsprogramma’s die vaak meer dan honderd bladzijden zijn, samen in 20 minuten. Dit jaar werken we samen om jonge mensen beter geïnformeerd naar de stembus te laten gaan.

De Nationale Jeugdraad (NJR) is de koepel van 35 landelijke jongerenorganisaties en daarmee het grootste jongerennetwerk van Nederland. Ook Stem Jong is sinds het voorjaar van 2024 lid van de NJR. Verder werken we samen met de NJR aan het maatschappelijk diensttijd project Sprint. Dat betekent dat ieder jaar een aantal jongeren hun Sprint doen bij Stem op een Jongere voor een periode van drie maanden.

Een deel van onze campagne wordt financieel gesteund vanuit het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) dat verantwoordelijk is voor de solidariteitsprojecten van Erasmus+.

Logo Stem op een Vrouw

Stem op een Vrouw is een partnerorganisatie die we een warm hart toedragen. Samen roepen we kiezers op om op jonge vrouwen te stemmen.

bottom of page